Terima kasih kerana korang sudi Singgah ke Blog ini...

Blog ini aku reka hanya semata-mata utk meluahkan segala apa yang aku rasa...agar kehidupan aku lebih sempurna untuk hari demi hari.... Tak kira perasan sedih ke, susah hati ke ataupun gembira..semuanya aku akan coret kat blog ni....So aku hanya mempersilakan pada org-org yg bleh sharing ngn aku je..okey..

Anyway..Nice to meet you all...




Janji aku...

Tuesday, October 12, 2010

Hari Pertunangan akU bersama die...


10 oktober 2010.....
Hari yang penuh bermakna buat sepanjang hidupku....jika die dulu hanyalah sebuah angan-anganku..kini ia menjadi kenyataan...dan sekarang die hampir menjadi milik aku..kini kami telah mempunyai satu ikatan rasmi dalam ikatan Pertalian Pertunangan... Dariduka..duka..dan duka kini aku semakin bahagia...

10.10.10 adalah idaman pada setiap pasangan utk dijadi tarikh yg terindah dalam kehidupan setiap pasangan...Aku juga tidak ketinggalan utk memilih tarikh yg paling cantik itu dijadikan tarikh yang amat bermakna dalam hidupku....Apatah lagi ia juga hari Ulangtahun perkenalan kami iaitu 10 Oktober 2007....

11 dulang berbalas 13 dulang....itu lah adat orang melayu..tidak juga ketinggalan dari adat MERISIK yang telah disempurnakan pada Hari Raya Ke3 bersamaan pada 12 September 2010...Disitu la permulaan bicara dari kedua belah pihak yang telah dipersetujui utk melangsungkan Majlis Pertunangan pada Hari Ahad,10 Oktober 2010....
Alhamdullilah tepat pada masanya serta semuanya berjalan seperti yang telah dirancang oleh kami....

kini die SITI xxxxxxBINTIxxxxx telah menjadi pilihan hati aku...dengan restu kedua belah kelurga kami telah didahulukan dengan ikatan Pertunangan sebagai lambang Kasih kami...sebentuk cincin telah disarungkan keatas jari manisnya sebagai tanda kasih ku terhadap die Siti Radiah....

terima kasih kepada keluarga tercinta Ayah.mak, Akak dan adik kembar ku....tanpa kamu semua abg xkn bahagia selalu...Tidak lupa gak kepada saudara mara yg dapt meluangkan masa utk menyertai rombongan sebagai wakil saya....yang terbaik kengkawan yang sporting Pami,Enol,Nokman,Fadhil Basiran, Faiz, Yaya Rosli, Fadil Yusof, Brader shah dan fird korg mmg terbaik..thanks byk2...aku happy korg dapt follow rombongan aku...doakan aku k utk step seterusnya..aku pun doakan utk ko gak k..terutama utk ENOL n Tunangnya serta PAMI & YAYA ROSLI bila turn korang plak..aku x sabar ni nak tunggu....heheh..

Apa harapan aku kali ini, tiada lagi gangguan didalam hubungan aku dan die...bagi la aku bahagia selagi aku masih mampu untuk bernafas...selagi tuhan memberi aku nyawa selagi tu la aku perlukan die lebih dari korang perlukan...
"Aku sentiasa berdoa agar hubungan kami sentiasa dilindungi ALLAH SWT...serta di berkati dunia dan akhirat..Amin..."



4 comments:

  1. semoga berbahagiaaaaa. sweet je post ni :D

    ReplyDelete
  2. dun wori.....masih ramai yg senasib ngan awak...

    ReplyDelete

Nak komen..komen lahh